Lansering og salgsstart av boken

"Med kaffe og svele over fjorden".

med-kaffe-og-svele-1024

Lørdag 17. mars var nærmere 100 gjester invitert til lansering av boka ombord i turistferja "Veøy".

De mange fremmøtte gjester ble ønsket velkommen av styreleder i stiftelsen Maritim historie Sverre Oddstøl som informerte om dagens program. Han takket Fjord 1 som velvillig hadde stilt opp med ferja samt mannskap, og han takket også forfatter Terje Holm og hans medforfattere for det store arbeid de har nedlagt i dette prosjektet. Han var naturlig nok stolt over at Stiftelsen fikk stå i spissen for denne lanseringen av en bok som gjør det mulig å bevare ferjehistorien på Nordmøre for all fremtid.

Redaktør for boka Terje Holm fikk deretter ordet og presenterte boka og redaksjonskomiteen som ellers består av medforfattere Tor og Svein Erik Olsen samt Einar Sæter, Arve Jenssen og Ole Didriksen. Vi skal heller ikke glemme Stein Sættem (Zm)som har vært en betydelig bidragsyter av bilder. Ole Didriksen er desverre gått bort i ung alder, og redaktør Terje Holm var glad for at han kunne dedisere denne boka til Ole Didriksens minne. 

Etter at gjestene hadde blitt informert om bakgrunnen for boka, fikk administrerende direktør i Fjord 1 Anker Grøvdal ordet samt det høytidelige verv å avduke verket som var flott stablet opp i en pyramide. Forsamlingen fikk deretter anledning til å stille spørsmål til både stiftelse, redaktør og medforfattere. Mannskapet med kaptein Jonas Holm i spissen ble kalt frem og behørig takket for at de frivillig stilte opp til den påfølgende rundturen. Kaptein Jonas Holm er forøvrig den tredje i rekka av familien Holm som har hatt sitt yrke i MRF/Fjord 1, og med på turen var også bestefar Jonas Holm (81) og mellom disse to Karstein Holm som i dag arbeider som kvalitetssjef i Fjord 1.

Turen gikk så innover Bremsnesfjorden, og etter en noe grå og regntung start, titte sola etter hvert frem.  Vi fikk et flott cruise forbi Bremsnes og Kvernes, deretter overfart til Gjemnes før turen gikk langs Freilandet ut Talgsjøen og tilslutt retur inn Nordsundet. I løpet av denne turen fikk gjestene servert kaffe og sveler, og det var ikke få sveler med både smørkrem og brunost som gikk med. Salget av boka gikk forøvrig strykende.Underveis var det flere av gjestene som bidro med informasjon og taler, og her kan nevnes bl.a. tidligere ordfører på Smøla, nå samferdselspolitiker Iver Nordseth som hadde mange gode ord å si om boka. Geir Emil Angvik fortalte om sin bestefar Gustav Angvik som var en av drivkreftene bak opprettelsen av en av de eldste ferjerutene på Normøre, strekningen Angvik-Tingvoll.

For bestilling av boka se nederst på denne siden eller gå inn i nettbutikken hvor du også finner andre gode tilbud (se toppmenyen).

Tekst og bilder Arve Stokke

{gallery}Fergebok{/gallery}

 

Våre bøker