storgata-0Einar Sæter ønsker velkommen til Dokumentasjonssentret

Dokumentasjonssentret - Maritim Historie Nordmøre

Den 29. april åpnet vi Dokumentasjonssentret i Storgt.9 – like ved nedgangen til AMFI sentret. Etableringen er i tråd med vår visjon fra etablering av Stiftelsen Maritim Historie i 2005 – som var:
”Dokumentasjonssenter for Maritim Historie på Nordmøre”

Ved åpningen har vi i stor grad forsøkt å visualisere på innholdet av dokumentasjon for vårt siste bokprosjekt – Historien om Storvik – ”Fra suksess til havari”. Vi viser deler av denne historien i form av bilder, skrifter og tegninger helt tilbake inn i 1800 tallet. Vi vil forsøke å rullere visualisering på andre deler av den maritime historien i det videre.

I sin tid var det en betydelig motorproduksjon i Kristiansund og Nordmøre. Vi er så heldige å kunne vise / dokumentere en av de – nemlig en 8 hk. Glødehodemotor som er konstruert og produsert ved Furseth Slip og mek. verksted på Innlandet i Kristiansund. Vi viser støpemodeller for delene – sammensatt til en ”motor”

Dessuten en mengde bilder, effekter og skrifter i tilknytning til den maritime historien på Nordmøre.

Dokumentasjonssentret vil være åpent for besøk hver lørdag kl.12.00 til kl.15.00 og ellers for avtale – for eksempel grupper.

Kontakt: Einar Sæter på tlf: 40 84 58 55 eller epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

storgata-1Her vises tegninger av den første Dampmaskinen som Storvik bygde
storgata3Fra dekk til maskin – Den gamle maskintelegrafen / støpemodell av Furseth-motoren bygd i Kristiansund

Våre bøker